Curs

Educație non-formală

Neacreditat

09.09.2022 10.09.2022

0 Credite | 800 Ron

Descrierea cursului

În curs participanții vor aplica ciclul învățării experiențiale în lucrul cu copiii, vor experimenta activități de tip outdoor cu aplicabilitate la clasă și în afară ei, vor examina modele, metode și abordări alternative (finlandeză) și vor identifica filosofia pedagogiei daneze (pedagogia centrată pe copil – nevoi emoționale, nevoi de învățare etc).

Trainer: Ioana Surubaru

Ioana Șurubaru este absolventă a Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu și a Facultății de Științele Educației la Universitatea din București, în prezent parcurgând masterul în Științele Educației de la Universitatea Liberă din Bruxelles. De asemenea, are experiența sistemului de învățământ danez, dobândită printr-un stagiu la VIA University College, ce a presupus și un internship într-o grădiniță, unde s-a perfecționat în pedagogia socială, cu implicații în educația de tip outdoor. Aceasta a fost parte din echipa Școlii Gimnaziale Româno-Finlandeze din Sibiu încă de la stagiul de idee, iar din 2019 gestionează grădinița, ca director educațional. Ioana are experiență de formator atât la nivel național, cât și internațional, livrând de peste 5 ani, cursuri pentru tineri și adulți.

Ce vei învăța

  • Crearea și implementarea unui plan personal de dezvoltare în carieră

  • Manifestarea unei conduite (auto)reflexive asupra activităţilor didactice/pedagogice proprii

  • Procesul educativ ca act de comunicare

  • Utilizarea metodelor şi tehnicilor de autocontrol psihocomportamental

  • Valorificarea metodelor şi tehnicilor de cunoaștere a elevilor

Competențe didactice, tehnice

Furnizor curs

Finnish Teacher Training Centre

Schimbarea durabilă pe care ne-o dorim cu toții în educație începe cu fiecare dintre noi. Fiecare dintre educatorii, învățătorii și profesorii care își doresc să construiască relații mai bune cu elevii lor, să fie mai eficienți, mai bine pregătiți pentru multitudinea de situații cu care se confruntă zilnic, neuitând în același timp că sunt un model pentru elevii lor. Finlanda este țara cu unul dintre cele mai performante sisteme educaționale, iar noi ne dorim să putem adapta și aplica această abordare de succes și în România. Secretul? Profesori extraordinari și extraordinar de bine pregătiți. Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, care a apărut ca o continuare firească și necesară a activității SFSB – Școala Primară Româno – Finlandeză din Sibiu. Portofoliul de programe este modular și flexibil, construit atât pe competențe generale de dezvoltare personală și a carierei, cât și tehnice, metodologice, specifice corpului didactic. Totul adaptat sistemului local. Explorează calendarul nostru de cursuri și contactează-ne. Te așteptăm ca împreună să îmbunătățim educația din România.


Cursurile acestui furnizor

Cursuri